Предложение за корекция във формулата
#11 Removed user 22.05.2012 22:29
Kangaroo kickers
170 Posts

Играчите ми са с по 125 линия в момента а ги взех с около 80 някъде..

#12 Removed user 22.05.2012 23:02
Red lasers
1030 Posts

<blockquote><h3>nike написа:</h3>Играчите ми са с по 125 линия в момента а ги взех с около 80 някъде..</blockquote>

аз съм на твоя страна пич ... разни интриганти разипаха играта щото няма кво друго да правят ..... а и са висши математици явно и решиха формули да измислят ....

#13 simvol 22.05.2012 23:25
simvol
418 Posts
Since 06.11.2008

<blockquote><h3>ФК Долно Маймунаре написа:</h3>Ако не се лъжа тук
http://www.shampioni.com/?act=forum&amp;case=viewtopic&amp;id=3413
е формулата по която се изчисляват цените
Моето предложение за корекция е
28 – нормалното качване на линия на сезон ми се струа завишено мисля че ако се
намали на около 22 -- така няма да се получи проблема в който е попаднал отбор
Nike който не е успял да мине границата от 28 линия за сезон и играчът му е
поевтинял</blockquote>

Още по времето на тестванията от тогавашното РО2 имаше дилема дали влиянието в/у цената да е на база на средно вдигане на линията с 28, или с 25.

Когато имаш само 11 играча и играеш всички мачове само с тях, това не е трудно постижимо, но когато разчиташ на разширен състав, за да посрещнеш всички мачове на ниво (Турнири, Първенство, дори РПС), тази цел вече не е толкова лесно достижима.
Друг фактор са контузиите и наказанията за получени картони - те допълнително утежняват не леката задача да стигнем до развитие на линията с поне 28 на сезон.

Не бива да ни обягва и факта, че има потребители, които на са ВИП. Най-вероятно те вдигат линиите на играчите си с темпо м/у 22 и 25 на сезон.

Изводите оставям на онези, които имат власт да променят нещо - дали както предлага Маймунарето - границата на покачване на линията да се сведе до около 22 при отчитането на цените, или 25 както бе другата алтернатива на РО2.

Добре е да се направи проба дали промяната на тази граница, ще се отрази позитивно в цената на 34годишните качествени футболисти, която сега е обидно ниска.

По въпроса с 14 годишните СТ: Като гледам онези, които са се сдобили с такива и виждам, че максималната им цена е над 700 000 до 750 000 и то без специални тренировки, та дори са и с нисък морал. Та те за десетина дни ще струват по 800 000 - какъв е проблема не мога да разбера?

#14 Removed user 22.05.2012 23:35
Red lasers
1030 Posts

щото не искам сулю и пулю дето играе с КЕШ а не с акъл да ми казва колко струва 1 играч ? ти искаш ли ? .... аз се имам за умен и мога сам да преценя а ти ?

#41 Автор: BG JUVENTUS, добавен на: 21 Май 2012 20:01 (пн)
цитирай
Не би трябвало да има такива регулации. Нека да се наблюдава за злоупотреби и
нередовни транфери, но има играчи, чиято цена не би могла да бъде вкарана във
формула. Миналия сезон ми трябваше един играч да допълня отбора си за
елиминациите на ШЛ и затова платих за играч с 700хил повече отколкото смятах, че
струва, но благодарение на него и с малко късмет спечелих ШЛ. Същата беше
ситуацията когато Тонос държеше един много силен нападетел и тогава и аз и
Ралица и ФС Юнайтед бяхме склонни да платиме за него 3 пъти повече отколкото
струваше, само да не отиде в пряк наш конкурент. Оставете транферния пазар да се
саморегулира и нека цените да ги определя търсенето, а средната, минималната и
максималната цена да бъде ориентир.

можели човека дето е номер 1 по рейтинг и играе от 6-7г да ви го напише и вие пак да се правите на .... ?

#15 Removed user 23.05.2012 08:24
Tiger llll ys
1040 Posts

Пример точно с BG JUVENTUS и негов играч-Alektra Blue

Средна цена-2 179 350 кредит
Минимална цена: 1 525 545 кредит (-30%)
Максимална цена: 6 538 050 кредит (+200%)

Виждате че за уникални играчи човек ако иска може да даде и три пъти толкова колкото струва.Така че ако иска BG JUVENTUS или който и да е отбор с възможности може да предложи достатъчно за играч!

Тук трябва да има правила,макар и нехаресвани от всички,защото тарикатите са прекалено много!

#16 Removed user 23.05.2012 11:21
Red lasers
1030 Posts

тарикат си ти , щото гледаш в чуждия двор - гледаи себе си и по-малко говори .... и се развий до там да може като пич да си купиш такъв играч , а не кат пенсионер пред LIDL да си смяташ стотинките и да коментираш другите .... тарикат си ти , а той е просто Умен прави разлика ....

#17 Removed user 23.05.2012 11:26
Tiger llll ys
1040 Posts

Не аз гледам в чуждия двор-просто ти давам пример с отбора,който ти посочи за пример.Да говоря по-малко или да говоря само,когато мнението ми съвпада с твоето.Нервите ли си изпускаш?Аз не съм посочил никой с пръст ,като тарикат,но явно ти си се разпознал.Ще изказвам мнение каквото си искам.Не обиждам никой и най малкото някой като теб може да ми каже да говоря по-малко.Надявам се,че се разбрахме.Посочих факт-и това е истината-за уникалните играчи горната граница е разтегната максимално и ако някой иска може да даде тройно за играч.

#18 Removed user 23.05.2012 11:28
Red lasers
1030 Posts

аз цитирах един малко по-умен и бая по-успял от теб в играта човек .... примери не съм давал .....

#19 Removed user 23.05.2012 11:34
Tiger llll ys
1040 Posts

Извинявай,но аз нямам като теб с какво да меря кой е по умен от другия.Ти явно си някакъв такъв "оценител".Аз просто написах,че това което е казал "Великия" BG JUVENTUS и което и ти оценителю цитираш и сега си е така.Играч със средна 2 000 000 може да го вземеш и за 6 000 000 .И да се подсилиш за финал или да прецакаш пряк конкурент,както ТОЙ казва.Явно това е основно занимание тук-да прецакаш някого.

#20 Removed user 23.05.2012 11:38
Red lasers
1030 Posts

ти можеш ли да четеш ?

Не би трябвало да има такива регулации. Нека да се наблюдава за злоупотреби и
нередовни транфери, но има играчи, чиято цена не би могла да бъде вкарана във
формула. Миналия сезон ми трябваше един играч да допълня отбора си за
елиминациите на ШЛ и затова платих за играч с 700хил повече отколкото смятах,
че
струва, но благодарение на него и с малко късмет спечелих ШЛ

Оставете транферния пазар да
се