Запитване за промени
#61 fozzy 14.11.2012 16:11
fozzy
1433 Posts
Since 07.02.2010

Може да ме сметнете за ЛУД,но смятам,че новите отбори,които тепърва ще се регистрирват,трябва да започват играта с поне 100-хиляди начален капитал и играче на възраст м/д 18-19 години с линия поне 70-80

#62 BULLETS 14.11.2012 16:16
BULLETS
924 Posts
Since 22.05.2007

Хайде и от мен няколко предложения.Всички нововъведения по симулатора(капитан,дузпи...)каквото се приеме да се пробва един сезон чрез рпс - там всеки знае че се играе само заради опита и всеки който забележи нещо нередно може да драсне във форума.По същия начин може да се направят пробни турнири - през седмицата, ако се налага без такса,опит и награда с цел отново симулиране,може да се направи подобрение и по националните отбори.
Накрая нещо, което повечето няма да харесат, да се въведе контузия на играч, която да не може да се лекува с болница и левро, тоест играча за известно време е извън състава - нека те да бъдат 10-20% от общите контузени колкото се прецени, но не повече от 3-5макс. на играч.По този начин няма да има играчи с 11 титулярни и 11 резервни отбори.Нека всички бъдещи промени бъдат съгласувани по възможност със съветниците.

#63 Removed user 14.11.2012 16:43
Red scorpions
662 Posts

<blockquote><h3>FC United написа:</h3>Така е,този бутон върши работа,но когато има мач за СКК срещоте не се виждат,а и
като кликнеш на всички срещи които се играят в момента линка на мачовете от СКК
пак не бачка и единствениа начин да гледаш мача си е да влвзеш в турнири/супер
купи.

Имам едно предложение което ще пополизира играта и то доста.Ако може да се
направи мобилно приложение за Айфон,андроид и уиндолсфон и да се пусне
безплатно.Правенето на такива приложения не е никак трудно за програмист и като
се пусне веднага ще влезе в топ 20 на Българския App Store ,android market
,google play.Също така знаем че във фейсбук се прави най-добрата реклама,така че
ще е добре играта да може да се играе и там.</blockquote>
Ако това може да се направи играта ще стане много популярна и то много бързо!
Хубаво предложение...
Но преди да се направи, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се дават по-силни и по-млади отбори с по-висок приход на новите, за да могат да остават в играта.

#64 Removed user 14.11.2012 17:38
Avalanche
2366 Posts

И като стане популярна какво? С какво ще бъдат задържани тия нови играчи в играта, защото аз поне не виждам нещо такова.

#65 Removed user 19.11.2012 15:44
Tiger llll ys
1040 Posts

В момента играта представлява следното нещо-кой ще направи по-голями мутанти по един или друг начин а мисля,че ще е по интересна ако се увеличи влиянието на схемите и стиловете на игра една спрямо друга и това да стимулира умствения процес в мениджърите а не далавераджийството т.е. играта да стане по тактическа.

#66 Removed user 19.11.2012 16:08
Red rockets
1507 Posts

<blockquote><h3>Sport75 написа:</h3>В момента играта представлява следното нещо-кой ще направи по-голями мутанти по
един или друг начин а мисля,че ще е по интересна ако се увеличи влиянието на
схемите и стиловете на игра една спрямо друга и това да стимулира умствения
процес в мениджърите а не далавераджийството т.е. играта да стане по тактическа.</blockquote>
Ей това е най-същественото нещо. В други водещи игри ако има над 50 лоста да влияеш на развитието и играта на отбора, то тука са 5-10. Това прави играта монотонна и за да се оцелее в условията на конкуренция трябва да се работи към създаване на нови възможности за стратегическа намеса от страна на менажера.

#67 Removed user 25.11.2012 13:57
Star shooters
172 Posts

На 05 Ноември в тази тема бях предложил промени, които може да са полезни за играта. Отново напомням за предложението си, тъй като днес открих един отбор, който ме хвърли в потрес.
Няма да споменавам името му. Развитието му е следното - тази седмица той е навършил 9 месеца - т.е. дошло е време за заплати. Заплатите на играчите му би трябвало да са около 2300 , като се има предвид, че е в Б група. Развитие на сградите - стадион 6000, магазин - 0 (нула), тренировъчен център - ниво 20 (двадесет!) и школа за таланти - ниво 21 (двадесет и първо!). Мениджъра очевидно или не е обърнал внимание, че ще има заплати да плаща. Или не е наясно, че трябват 2-3 сезона, докато младеж от ДЮШ може да бъде продаден. Това последното го казвам, защото забелязах, че си е тренирал някои от ДЮШ, и те са със сила, отговаряща на годините на тренирани играчи.

Затова е добре да се извърши включване в раздела "помощ" на всички, ама наистина всички, промени и допълнения в играта. За да са наясно новите участници за правилата и особеностите на шампиони.ком още от самото начало, а не да се налага да се рови из "новини", "обратна връзка" и да се ползва агенцията "Един човек каза". Ако ще има помощна информация, нека да е правилна и изчерпателна.

Друга промяна е в облекчаване началното финансиране на отбора с цел да се промени тенденцията да оцеляват 1 на всеки 7-8 новорегистрирани. Все пак, липсата на кредит за издръжка на отбора убива всякаква мотивация и удоволствие за игра. От друга страна, важния момент е дали в края на деветмесечието и след това ще са осигурени достатъчно приходи за плащането на заплатите и на другите разходи, Това е за мен актуалния показател за определяне на мениджърските способности, а не спирането на ежедневния кредит при построяване на стадион 6000.

Вариантите за действие са много:
- повишаване на приходите от сгради, така че да няма необходимост да се получава "социалната помощ" на ежедневния 1000 кредит. Недостатъчните приходи от стадион в началните нива, съчетани със спирането на помощта при стадион 6000, са неприятни, смея да твърдя - постигане на 1000 ежедневен приход за 1 сезон при 15 домакински мача и 100% посещаемост се осигуряват от стадион с капацитет 25 000, за което са нужни 55 000 кредит (25 000 при старите цени за строеж) и минимум 5 месеца строеж. Не че е невъзможно, ама би било неприятно за някой, който е дошъл тук с идеята да бъде треньор, а не финансист.
- премахване или намаляване стъпката на аритметичната прогресия в строежа на сградите, примерно за началните 10-20 нива. Или намаляване на цената и стъпката за строеж на магазин, хотел и паркинг. С други думи, облекчаване началното построяване на сградите.
- ежедневния кредит да е обвързан с време, а не с ниво стадион. Примерно по 1000 кредит за 9 месеца, или периодично намаляваща за период от 1 година.

И накрая, още едно предложенийце. Ако линиите В-З-П-А са достатъчни да покажат за кой пост е подходящ даден играч, не е ли време да се премахнат надписите за постовете на играчите - както в общата страница на отбора, така и в профилите на играчите. Тази особеност също е възможно да е объркваща за новите играчи.