#11 Removed user 31.12.2013 11:58
Star shooters
172 Posts

<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>Моята идея е малко по-различна вкарва се модул експлоатация на сградите и на
всеки сезон се махат по 5 нива или на всеки 11-ти ден 1 ниво и увеличаване
лимита на 150 нива. Очаквам мнението Ви по темата</blockquote>

Ако ще се въвежда модул експлоатация на сградите, според мен е по-реалистично да е плащане на някаква сума за определен период, в зависимост от нивото на сградата - колкото по-високо е то, толкова по-голям да е разхода. Нещо подобно на заплатите, но, примерно, веднъж на сезон.
В смисъл - все едно периодично се прави ремонт и профилактика на клубните сгради, като по-голямата сграда изисква повече труд, съответно повече средства за поддръжка.

#12 Removed user 31.12.2013 15:18
Team dynamite
195 Posts

Идеята на колегата Пети Полк(Шумен) е много добра(y)

#13 Corinthians 31.12.2013 15:49
Corinthians
1631 Posts
Since 28.05.2007

Хммм идеята с подръжка на сградите също не е лоша, но трябва да се помисли внимателно как точно да се реализира тази подръжка и кой подход, ще бъде най-приемлив... очаквам още мненията Ви ...

Весело посрещане на Новата Година

#14 Removed user 31.12.2013 16:01
Green thunder
54 Posts

Бих се съгласил за идея в посока леко завишаване на приходите от сгради(wait) , но да се събарят и т.н. не ми се връзва - а и плюс това всичко си зависи най-вече от админа както той самия спомена в интервюто във вестника че ако има финансовата(cash) възможност би предприел промени в сайта като цяло и че търси спонсори ....;) :) (~)

#15 Death 31.12.2013 18:28
Death
547 Posts
Since 02.12.2007

Пети полк (Шумен) , а какво ще се случва ако не плащам подръжка ? Пак ли ще ми отнема нива ? Дооформи си предложението , не е лошо , но не си го доизмислил .

#16 Removed user 01.01.2014 12:23
Dynamite
671 Posts

Това е моята идея относно стадиона http://www.shampioni.com/?act=forum&case=viewtopic&id=98
И като цяло най - лесно би било да се направи както админа предлага но по интересно ще е ако за всяка сграда се направи отделно и си има по нещо ново и функционално

#17 Removed user 02.01.2014 19:41
Star shooters
172 Posts

<blockquote><h3>Death написа:</h3>Пети полк (Шумен) , а какво ще се случва ако не плащам подръжка ? Пак ли ще ми отнема нива ? Дооформи си предложението , не е лошо , но не си го доизмислил .</blockquote>

Начина на извършване на поддръжката:
1. Според мен най-добре ще е да се извършва след действие на самия мениджър - например едно бутонче "направи поддръжката" някъде на страницата, където е изгледа с клубните сгради. По този начин всеки от нас ще е лично заангажиран в процеса.
2. Поддръжката да се извършва за всички сгради наведнъж.

Честота на поддръжката:
събота или неделя. От понеделник до петък се играят мачове и турнири, в свободното време се прави ремонт и профилактика на сградите.

Размер на "такса поддръжка"
Примерно 5% процента от прихода на сградите за текущата седмица или някаква такса, изчислявана в зависимост от нивото на сградата, подлежаща на поддръжка

Мерки в случай на неизвършено плащане
Като се има предвид, че една неподдържана и занемарена сграда има лош вид и неприятна обстановка, наистина най-реалистично би било намаляване на прихода от сградите. Тук вече опираме в компромиса между предложението за промяна и допустимостта за програмиране на тази промяна.
Най-интересно според мен би било плавно намаляване на приходите от сградите с определен процент за всеки просрочен ден на поддръжка - в смисъл сградата става все по-занемарена и почва да отблъсква феновете. Някой може да каже, че примерно тренировъчния център и школата за таланти не носят пари и няма как да се приложи това правило. Да, прави са и няма как.
Друг вариант е при неизвършена поддръжка да се блокира възможността за строеж на школата за таланти - все едно юношите виждат непривлекателния вид на клубните сгради и губят желание да идват в мъжкия отбор.

#18 ЕЛИТЕН ОТРЯД 03.01.2014 15:37
ЕЛИТЕН ОТРЯД
67 Posts
Since 24.03.2008

Пичове,стигa глупости с тези поддръжки,зaщо гледaте в тенденция дa нaмaлявaме приходa,нaпротив некa се измислят нови сгрaди,които нaпример Дa носят допълнителен приход нa отборa,кaкто нa бедни тъкa и нa богaти клубове Или поне дa нaпрaвят игрaтa по рaзчупенa.Предлaгaм,смелa и съвременнa идея зa Мол,или дa се доизкусори стaдионa с, Вип ресторaнт,осветителни телa,тревнa нaстилкa И т.н,може дa се измисли и нещо в нaсокa влияние нa метереологичните условия,което пък пряко дa игрaе роля върху предстaвянето нa игрaчите,дa се поизрaвнят силите стигa с товa7:0,8;0 понякогa и 12:2.мисля че тези идеи могaт дa търпят рaзвитие,a някои пот вaс могaт дa ги доизмислят.......

#19 Removed user 03.01.2014 18:04
Team dynamite
195 Posts

(y) <blockquote><h3>КАМАЗ ЧЕЛНИ написа:</h3>Пичове,стигa глупости с тези поддръжки,зaщо гледaте в тенденция дa нaмaлявaме
приходa,нaпротив некa се измислят нови сгрaди,които нaпример Дa носят
допълнителен приход нa отборa,кaкто нa бедни тъкa и нa богaти клубове Или поне
дa нaпрaвят игрaтa по рaзчупенa.Предлaгaм,смелa и съвременнa идея зa Мол,или дa
се доизкусори стaдионa с, Вип ресторaнт,осветителни телa,тревнa нaстилкa И
т.н,може дa се измисли и нещо в нaсокa влияние нa метереологичните условия,което
пък пряко дa игрaе роля върху предстaвянето нa игрaчите,дa се поизрaвнят силите
стигa с товa7:0,8;0 понякогa и 12:2.мисля че тези идеи могaт дa търпят
рaзвитие,a някои пот вaс могaт дa ги доизмислят.......</blockquote>

#20 Zwan 03.01.2014 20:19
Zwan
160 Posts
Since 22.05.2007

Като, цяло давам примери за повишаване на конкуренцията...не за 150 нива на сградите, та вече развитите отбори да взимат още повече.Посоката ми е към натоварване на развитите отбори...отново с цел конкуренция!Поддръжка на сградите е добра перифраза на това което предлагам...