Празници
2421views
16comments
На лафче
Весели празници на всички.(beer)
(beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer) (beer)
|
|
Празници
2421views
16comments
На лафче
Весели празници колеги.И нека новата година да е по добра за всички (party) (beer)
|
|
Празници |
|
Празници |
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
Ако искаш хора в играта и тя да се развива инвестирай някой левец за реклама на тази игра :)
|
|
Празници |
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
Съобщение от: Администратор 24 Дек 2014 15:08
Специални тренировки Играчът J. BROCK завърши успешно специалните тренировки.
Подобрения на уменията след специалната тренировка
Контрол 3.8
Отнемане 3.8
Дрибъл 3.2
Умения с глава 4.2 А Вие ми говорите за подобряване на играта за привличане на нови потребители и за задаржане на старите.Как може една специaлна тренировка за която съм дал 25 левро да е с толкова малки показатели играча ми е дигнал 3 линия и 15 умения при положение че една средна спецялна тренировка дига по 5 линия и 25 умения.(n)
|
|
Празници
2421views
16comments
На лафче
Весели празници момчета и момичета :) Много здраве ви желая(party) (beer)
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
<blockquote><h3>simvol написа:</h3>След като съм един от любезно приканените да вземат участие в дискусията, ще го
направя.
Дано не ви отегча, с вероятно дългият текст, който ще се получи!
1. ДЮШ - подкрепям предложението за намаляването на задължителните им мачовете.
С промяната на правилата, относно максимално допустимия брой СТ-и в един отбор,
трансферът на млади играчи става единствено след вадене на такива от сградата
"Училище за талнти".
При ДЮШ-играчите имаме основно две положения:
- Един отбор си ги вади, развива ги, играе интензивно с тях. Правят необходимият
брой мачове, но мениджърът решава да си ги запази и да се порадва на успехи с
тях - играчите не отиват на пазара.
- Мениджърът не развива добре младите играчи, те губят темпо в израстването си,
правят евентуално, необходимият брой мачове, влизат в трансферната листа, но са
непродаваеми, понеже са скъпи и слаби.
И в двата случая, трансфери няма.
Разбира се, има и други възможни ситуации, но това са двете основни.
Чаворселона даде добра отправна точка за размисъл с 40 официални мача.
2. Цените на играчите в трансферния списък - проблемите тук са предимно при
играчите над 30 годишна възраст. Някакви супер играчи струват смешни пари. Е,
как да реши някой да ги раздава без пари?
Моето предложение е да се коригира това +50% над средната цена с:
- за 32 и 33 годишни - +100%
- за 34 годишните - +200%
- струва си да се помисли и за 35 годишните играчи - техните линии са от 300 до
450, съответно за слаби и силни такива. Такива играчи вършат работа само за 1
сезон, но какво пък - увеличаваме интереса към трансферите.
3. Наддаване над максималната цена.
Защо трябва да се дебнем, да има наказани и безнаказани?
Има просто решение за недопускане, нарушаването на това правило.
Системата трябва да ни забранява да сложим дори 1 кредит повече над максималната
цена, в противен случай неразбориите са на лице.
- първа оферта 40 000 +50 левро
- втора оферта 40 001 - вече над максималната. По-слаба оферта е, но системата я
отчита за по-добра. Нарушава правилата, но ок., може и да мине, но коректния
мениджър е губещ, защото не може да придобие играча по правилата.
- появява се и трета оферта - 500 000. Айде сега да продадем този играч - няма
да стане. Защо? Защото нямаме спирачка от системата, която разчита единствено на
нашата коректност, а всички знаем, че светът е едно несправедливо място и се
нуждае от ред и закони. Шампиони не прави изключение.
Последният подобен случай, ако не се лъжа, се случи по-миналия сезон, с играчите
на RAINBOW - горкият човек... в чудо се видя, а не трябва да е така.
4. Урна за РПС - предложение на БГ ЮВЕНТУС.
Колкото по-малко отбори остават в играта, толкова по-голяма нужда има от
уреждането на автоматични РПС-и. Тук може би ще засегна част от не ВИП
потребителите, но тази опция, както е и в много други игри, може да бъде само за
ВИП-потребителите.
5. И едно доста амбициозно предложение , върху което работих преди време,
не без основание, изцяло в подкрепа повишаване на интереса ни към играта.
Промяна във формата на ЛШ!!!
Вместо 4-те квалификационни кръга, предлагам квалификациите да приемат следния
вид:
16 групи по 7 отбора - това са общо 112 отбора.
Останалите 16 се класират директно, както беше до сега.
Да се върнем на групите!
Всеки отбор играе общо 6 мача (по един с/у всеки съперник). Три домакинства и
три гостувания.
Първите трима в класирането преминават квалификациите и се класират за груповата
фаза в ЛШ.
Заелите 4-то място се отправят към турнира КШ.
5,6 и 7 отпадат и сезонът за тях приключва.
И така, от 16 групи ще имаме общо 48 класирани за ЛШ + 16-те поставени = 64
тима.
Групите вече няма да бъдат 8, а 16. След това нещата са ясни.
Особености:
- Турнирът КШ не се повлиява от посочените промени и започва, и приключва по
същия календар, както до сега.
- Турнирът ЛШ - Календарът на този турнир нараства с 1 ден. Ето и
подробностите:
Вместо 8 дни за 4 квалификационни кръга, имаме 7 дни за квалиф. група - 6 мача
се играят за 7 дни, тъй като винаги ще има един почиващ отбор в групата. До тук
спестихме 1 ден, но добавяме още 2 дни, заради участието на повече отбори във
финалната фаза, тъй като ще имаме и 1/16 финал. Равносметката е, че турнирът ще
се играе 1 ден по-дълго.
- Новият формат ще наложи админа да направи и някои козметични корекции при
генерирането на КК - клубния коефициент. И не само. Премиите за достигането до
определено стъпало в турнира също и това е разбираемо, предвид появата на един
финален кръг в повече, а именно 1/16 финала, което пък от своя страна може да го
принуди да разбута премиите за по-високите постижения, с цел да се получи
диференциация в наградите.
Това беше за админа.
Какво получават потребителите с този формат?
- Възможност най-силните отбори да играят повече от 1 двубой преди отпадането
си. Вече има случаи, в които няколко сезона по ред, два от най-силните отбора,
се срещат още в първия кръг на турнира и единият си заминава безславно.
Дългогодишният труд на мениджърите няма да отива в кошчето след само един шанс,
а ще имат цели 6.
- Възможност за сблъсъци с по-голям брой противници.
- Ограничава се възможността отбор умишлено да допуска загуби, за да попадне в
турнира КШ. Не са изключени сметки, но ако някой реши да хитрува и умишлено да
заеме 4-тото място в квалиф. група, няма да му е толкова лесно, понеже ще има
риск да стане и 5-ти, а с това ще приключи евро сезонът му.
- По-голяма възможност за класиране в турнира ЛШ на тези, които го заслужават.
- Далеч по-силна конкуренция в груповата фаза на същинския турнир.
- Силната конкуренция в турнира, ще затрудни представянето ни в домашната лига,
което ще я направи малко по-привлекателна.
В общи линии мисля, че схванахте идеята на предимствата.
Това е свързано със значителен труд от страна на админа, но пък вярвам, че ще ни
допадне повече и вероятно повечето от вас биха го подкрепили.
Специално за тази дълга идея, очаквам да изкажете мнение, за да може админът да
бъде подтикнат в някаква посока - дали да се опита да го прави, или не.
Имам и други идеи, но мисля, че за сега, това е достатъчно.
Искрено благодаря на всички, които са прочели предложенията и на онези, които ще
коментират, особено 5-тото от тях</blockquote>
Колегата Символ отлично го е написал. Поздравления!
1.Урна за РПС
2.Преди време бях предлагал точка 5 на Символ, за Събото-неделните турнири. Да се почва направо от групи, за да са по интересни уикендите и да трупат опит и играчите на по-лабите отбори. Така, че съм с 2 ръце точка 5 да се отнася и за Официалите турнири и за Събото-неделните турнири.
3. Урна на менторите. Това предложение, би трябвало да се осъществи, след актуализиране на информацията за нови отбори. Там ще бъдат всички по-опитни отбори, които имат желание да помогат. Всеки нов отбор, ще получава съобщение, че има ментор, до който може да се допитва по-въпроси касаещи играта.
4.Новите отбори да печелят повече кредит. За всеки ден в който са влизали и са тренирали да пачелят кредит. Бонуси за всеки 10 поредни дни и така до първата им година в шампиони. Да получучават и от време на време левро.
5.Да бъде намелен шанса за червени картони в елиминационните мачове от официални турнири, като за всяка следваща фаза да бъде още по-малък. Примерно осминафинал 50% по-малък шанс за червен картон, четвъртфинал 60% по малък шанс, полуфинал 70% по-малък шанс, за финал 90% по-малък шанс за червен карто.
6.Дузпи. Да зависи от уменията на вратаря. Може да се помисли за ново умения при играчите, което да е за биене на дузпи. Всеки да преценява дали да го развива или не. Резултатите от тях да излизат по-бързо, защото при официалните турнири се случва да ги чакаме по 2 часа.
Поздрави,
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
Лично мое мнение,е че добавяне на дублиращ отбор в Б или В група е по-добър вариант.Като там ще имат право да играят само играчи до 21 години.Така ще може да се обиграват юношите.Про това положение отборите няма да могат да влизат в елита,но ще могат да изпадат.В това време ако отбор от елита изпадне,а неговия дублиращ отбор е в долната група автоматично изпада и той в долната група.Нека имат разлика едно ниво.Когато се регне нов потребител ще се бори с дублиращи отбори,(които линии и коефицент няма да се много големи),и така ще са почти на неговото ниво, и няма да го отказват с големи резултати.Така между другото щеще да се натрупат и мачовете на ДЮШ.Защото сега ще плъзнат много играчи.С моето предложение ще се удвоят отборите в играта.
Да се въведе и помощ за новите потребители.Нека има мисии за един сезон.Пример:
Запиши победа(бонус 200 кредит)
Запиши чиста мрежа(бонус 150к)
Влизай 2 седмици подрет(500 кредит) нещо такова.Така ще е зарибен да гони влизане всеки ден и да се мъчи да почели кредит да се развива.
Както каза колегата урна за РПС.Влизаш вътре и следващия влязал играе с теб.
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
Подкрепям колегата за предложението за дузпите (подкрепям всички) :) Не може ли да се увеличи и възраста...да падне ограчинението от 34 год. на 37год. примерно за продажба на играчите?Има много добри грачи на над 34 год. които все още могат да се купуват и продават.Могат да се пуснат,като свободни агенти и така ще влизат приходи в играта.
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>От сезон 51 в сила влизат следните промени.
За продажбата на играч изтеглен от ДЮШ са необходими следния брой срещи:
На 14 години от 105 срещи на 40
На 15 години от 95 срещи на 30
На 16 години от 85 срещи на 25
За такива глобални корекции в турнирите не мисля, че в момента е много удачен
вариант да се пипа там.</blockquote>
Това е добре, но нека и аз да се включа в темата. Първо подкрепям новите потребители да започват играта с млади играчи например от 15 год. възраст. За намаляване на конференциите го говоря от много време. Лично на мен ми било много по-интересно да се боря за първите три места в "Б" или "В" група отколкото сега да играя с ботове и искам да гледам адски дербита в елита. Замислете се, че сега ако се регистрирате с отбор от 15 годишни ви очаква светло бъдеще и постепенно катерене в по-горна група. Предлагам да няма четири лиги в конференция ами две, да не кажа и една, но ако се мисли в преспектива че ще идват нови потребители нека са две. Не е лошо и предложението да има урна за РПС.
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
8) Приветствам този порив за раздвижване... само да внимаваме с обещанията, че те пораждат надежди... а неизпълнените - разочарование...
Според мен е добре да се определят целите и тогава да се набележат няколко промени, които да помогнат за изпълнението.
1 ЦЕЛ: Задържане на новите отбори
Прост вариант - да се регистрират в Б-група и оттам низходящо/мога да обясня подробно колко ползи може да има подобна дреболия/
По-сложен вариант - да се разработи модул... демо-лига/аматьорска лига - в която отбора да играе с ботове с различна сила и схеми, да му бъдат давани стимули при първа победа, при първи строеж и т.н. - да се интегрира "учител" който да излиза с хелп бутон... така ще се запълни времето до подходящия момент за включване в истинската игра... да се зариби човека, а не да се отчая...
2 ЦЕЛ: Разнообразие за дългогодишни играчи
Промени по вида на играта... тука обаче на един ще харесат, на друг - не...
Възможност за ПРЕМЕСТВАНЕ на отбора по желание на мениджъра - размяна с бот от група на същото ниво по време на последната седмица от сезона.
3 ЦЕЛ: Създаване на работещ пазар
Тука трябва много да се мисли - как да се стимулира правилното развитие на отборите.
-Цените на играчите
-Начина на продаване
-Ограниченията/брой Суперталанти и мачове на ДЮШ момчета, трансферен прозорец/
са взаимносвързана система, която в момента стимулира застой на пазара.
Може да се махнат суперталантите... Може да се направят търгове извън трансферния прозорец... Може да се направи модул ДРАФТ/избор на играчи с различна възраст и възможности... Може да се въведат - свободни агенти... Договори на играчите и скаути... Натурализиране - след определен брой сезони в отбор от друга нация...
Много важно баланса да излезе накрая след една, две или повече промени... и отборите да са повече убедени, че трябва да продават и купуват...
4 ЦЕЛ: Да се стимулира влагането на средства от потребителите
Тука отношението към продукта - грижата за играта и отзивчивостта при проблем трябва да се подобрят.
Санкции при нарушения и допълване на правилата с етичен кодекс за трансфери, който също да се следи как се спазва.
И накрая - глезотийки. Може да се направят различни статистики, история на групата, на отборите, зала на славата за играчи... и да се ползват с дребно левро... труд си е, но ако се измисли, за да се харчи този труд няма да остане невъзнаграден...
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>Мисля, че технически би могло да се осъществи всеки нов сезон отборите да са вразлична група единствено проблем би било националните отбори, но така или иначеиграчите си имат нация в групата в която са създадени.Очаквам да споделите какви други пречки би имало стартирането на тази опция.Не мисля, че е добре да се дават отбори с почти Супер Таланти само, защото неможе да побеждават новите отбори.</blockquote>
аз съм съгласен да ме "пъхнeш " в друга група :)но не и всеки сезон да съм в различна;)примерно взимаш две нации дето има по малко активно отбори и ги обединяваме направо :) по добре прави някакви козметични промени отколкото никакви :)то е ясно че винаги ще има доволни и недоволни..
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
От къде, на къде, всеки сезон ще ме слагат в друга група с други отвори!? Аз съм си начертал някакъв план да се развивам спрямо отборите конкуренти в моята група и изведнъж ще се получи нова ситуация. Твърдо против това съм. Да се направят турнири и за децата, РПС за тях съм съгласен. Промяна в дизайна на симулациите, на графиките съм съгласен. За новите потребители, трябва да имат желание за да останат в играта :) на мен да не ми е било лесно в началото, но постепенно благодарение на планиране в развитието стигам до етап където да доминирам в групата и ще ме пращат някъде другаде където може и да не взема титла. Това е идеята на играта да мислиш, да планираш, а така става взимаш играчите и тренираш, чакаш да видиш късмета какъв ще ти е и така може, и титла да не вземеш (devil) (handshake) (beer)
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
Чета с интерес темата и напълно подкрепям написаното от simvol, но колега бих си позволил да намеся измежду твоите предложения факта, че ако не се помисли и не се оправят на първо време дузпите всичко това, което си написал ще бъде половинчато, тъй като при едно евентуално преминаване на квалификационните групи на ЛШ идват директните елиминации, съответно 1/16 финал по твоите предложения и там отново се падат двата най-силни отбора, завършват 2:2 и идват нашите "псевдо" дузпи, при които единият отново си тръгва безславно и дългогодишният му труд се "хвърля в кошчето", както каза ти :).
Та идеята ми е, че преди всичко друго в страни от трансферния пазар, би било добре да се оправят дузпите:
1. Да се измисли, а след това и да се въведе нов, по-реален начин на изпълнение на самите дузпи.
2. Да се въведат не само на директните елиминации, ами и в самите мачове..по време на мач да може да се изпълнява дузпа, при по-грубо нарушение например.
И тъй като към този момент, аз самият нямам конкретно предложение как да се оправят тези 2 точки, се извинявам, но със сигурност започвам да мисля по-това и по-късно в темата ще изложа, това което съм измислил, за да може то да бъде сравнено с мненията на другите потребители, които ще обсъдят този проблем на играта и да извадим някакво общо предложение. И накрая, ако е по възможностите на, Господин Админа и той успее да го приложи, ще бъде прекрасно!
|
|
Завръщането на Лил
6646views
44comments
Зала на срама
то Бекса го наказва тактично ,да се усети ,но оня акъл няма и ще продължи
|
|
Завръщането на Лил
6646views
44comments
Зала на срама
<blockquote><h3>PFC BECKS написа:</h3>Престанете да пълните форума с глупости.Свърши ти Бана и пак почна.Хайде още два
дни.Сега никой не те е закачал ти започна да обиждаш.Имам чувството ше сте един
и съш човек затова и за "двамата" малко почивка.</blockquote>
Дори е малко два дена......
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>От сезон 51 в сила влизат следните промени.
За продажбата на играч изтеглен от ДЮШ са необходими следния брой срещи:
На 14 години от 105 срещи на 40
На 15 години от 95 срещи на 30
На 16 години от 85 срещи на 25
За такива глобални корекции в турнирите не мисля, че в момента е много удачен
вариант да се пипа там.</blockquote>
Ето това мисля,че ще раздвижи пазара... :) Аз лично ще купувам такива играчи от ДЮШ,а не СТ :) На 16 год. при правилно развитие на играча той е почти СТ :)
|
|
Новости в играта
14741views
130comments
Общи дискусии
<blockquote><h3>Corinthians написа:</h3>Мисля, че технически би могло да се осъществи всеки нов сезон отборите да са в
различна група единствено проблем би било националните отбори, но така или иначе
играчите си имат нация в групата в която са създадени.
Очаквам да споделите какви други пречки би имало стартирането на тази опция.
Не мисля, че е добре да се дават отбори с почти Супер Таланти само, защото не
може да побеждават новите отбори.</blockquote>
Аз лично не говоря за това отборите да бъдат в различна група всеки сезон. Това според мен би било даже глупаво (без да искам да обидя, когото и да е било). Моята идея е просто конференциите да станат по-малко - може би двойно или дори четворно по-малко и веднъж отборите да се размесят и да си остане така завинаги или поне много сезони (20-30) напред, докато не се наложи някаква нова радикална промяна.
Това, както казах трябва да бъде обсъдено и да се види дали и други мислят като мен.
Разбира се при подобен вариант би било справедливо при евентуалното смесване, отборите, които към момента на смесване заемат по-горни позиции да останат в новите "А" групи, а някои от 9-о до 16-о място да паднат в "Б" групи на новите конференции.
Колкото до новите отбори, моето мнение, че ако те попадат в конкурентна среда, то те ще имат стимул да играят. Проблемът в момента е, че ги хвърляме в "А" групите и ги помпаме за голова разлика, а пък ако попаднат в "Б" група, то там няма с кого да играят.
|
|